SzanUjE - nie marnUjE! czyli krótki przewodnik o tym, co robić, aby żyć w bardziej ekologicznie zrównoważonej Europie


Już w ten czwartek, 8 kwietnia 2021 r. o godz. 18.00 odbędzie się webinarium: szanUjE - nie marnUjE, podczas którego porozmawiany o problemie marnowania żywności przez Polaków, działaniom Unii Europejskiej zmierzającym do efektywnego wykorzystywania produktów żywnościowych przez wytwórców, producentów i konsumentów, a także podzielimy się dobrymi praktykami z Wrocławia w duchu #zerowaste.

My z kolei już dzisiaj oddajemy w wasze ręce przygotowany przez nas krótki przewodnik o tym, co robić aby żyć w bardziej ekologicznie zrównoważonej Europie. Dowiecie się z niego m.in.:

  1. Jak kupować i przechowywać jedzenie, aby się nie psuło;
  2. Jak wykorzysytwać resztki, aby ich nie wyrzucać;
  3. Co uprawiać w domu, aby zminimalizować ilość wyrzucanych opakowań.

Gotowi na działanie na rzecz naszej planety?

szanUjE - nie marnUjE: krótki przewodnik o tym, co robić, aby żyć w bardziej ekologicznie zrównoważonej Europie